Aggódik a tömegrendezvények miatt a magyar virológus: lépcsőzetes emelkedést hozhatnak

Pénzcentrum2021. augusztus 19. 09:32

Rusvai Miklós a most következő tömegrendezvények miatt aggódik, szerinte ezek hatását meg fogjuk érezni, lépcsőzetes emelkedés jöhet a rendezvények után a fertőzésszámban. A virológus a Spirit FM Aktuál című műsorában arról is beszélt, regisztráció nélkül kellene oltani, a szegregációban élők között sokan vannak, akik emiatt nem oltakoznak.

A virológus a soron következő tömegrendezvények miatt lépcsőzetes emelkedést vár a fertőzöttek számában. Ősz elejére beérik a tűzijáték, mint tömegrendezvény hatása. Következő nagy kockázatos esemény az iskolakezdés, ahol a nyaraló, oltatlan gyerekek találkoznak. Majd a következő pont az Eucharisztikus Kongresszus, utána a vadászati kiállítás.

Rusvai Miklós szerint a negyedik hullámban a betegek és a halottak száma már nem lesz olyan magas, mint tavasszal volt, kijelentette:

Az oltottak is fertőződnek, de nem betegednek meg. Ők rontják majd a fertőzöttségi statisztikát, de nem helyeznek nyomást az egészségügyre, a kórházakra

– mondta a Spirit FM Aktuál című műsorában a virológus.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A fertőzöttszám azért is lehet alacsony még egyelőre, mert sem a vendégmunkások, sem a turisták nem hozzák ide a fertőzést. Nagy-Britanniában és Izraelben is, a magas átoltottságú országokban a kórházi kezelés elsősorban a nem oltottakra korlátozódik, az oltottak pedig enyhébb formában átvészelik a fertőzést.

Szerinte az lenne a jó, ha Kelet-Magyarországon a regisztráció kötelezettségét is eltörölnék, hiszen sokan, a szegregációban élők közül, emiatt nem élnek az oltással. A virológus mindenezenm túl hangsúlyozta a harmadik oltás felvételének fontosságát.

Címkék:
járvány, oltás, vakcina, koronavírus, delta variáns, harmadik oltás,