Itt van Magyarország védettségi térképe: mutatjuk, hol kell a legkevésbé tartani a vírustól

Telex2021. augusztus 13. 17:14

Budapesten a népesség 78,4 százaléka rendelkezik védettségi igazolvánnyal, Borsod az utolsó, 54,9 százalékkal.

A Fővárosi Kormányhivataltól sikerült adatokat szereznie Szél Bernadett független országgyűlési képviselőnek arról, mennyi védettségi igazolványt postáztak és hová - szúrta ki a Telex. A kapott adatok szerint augusztusig országosan 6 560 942 védettségi igazolványt postáztak ki. 

Kiszámolták az összes járás adatait is. Ezek szerint a védettségivel rendelkezők aránya a győri, a budakeszi, a dunakeszi és a szombathelyi járásban a legmagasabb, 75 százalék. Kunhegyesen azonban csak 40 százalék. Mezőcsát és Ózd előzi ezt a térséget, de csak hajszállal, 41 százalékkal. A legalacsonyabb arányokkal bíró települések között borsodi, somogyi és szabolcsi falvak vannak: 5 százaléknyi lakosnak van védettségi igazolványa Csenyétén, 12 százaléknak a szabolcsi Uszkán. 22 százaléknak a borsodi Farkaslyukon, 25 százaléknak a hevesi Tarnabodon, 26 százaléknak a szolnoki Tiszabőn, 28 százaléknak a borsodi Sajónémetiben. 65 faluban 30 százalék vagy az alatti az arány.

Loading...

A közel teljes oltottsággal rendelkező falvak: a Pest megyei Ipolytölgyes, a somogyi Nemeskisfalud és a szintén Pest megyei Márianosztra. 95 százalékos a védettségivel rendelkezők aránya a Győr-Moson-Soproni megyei Pásztoriban, 94 százalékos a nógrádi Szuhán, 86 százalék a Komárom-Esztergom megyei Várgesztesen. Az eredeti cikkben településekre szűrve rá is lehet keresni, hogy mennyi a védettségi igazolvánnyal rendelkezők aránya.

 

Címkék:
járvány, koronavírus, védettség, védettségi igazolvány,