Novák Katalin a kötelező oltásról: "Most az egészségügyben döntöttünk erről, aztán majd meglátjuk"

Pénzcentrum2021. július 19. 18:28

Van esély arra, hogy a delta variáns miatt ismét erősödik a járvány, ennek leküzdésére az egyetlen fegyverünk a védőoltás – mondta hétfői sajtótájékoztatóján Novák Katalin, a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője. Kifejtette, folyamatosan merülnek fel ötletek a kötelező oltásról más területen. "Most az egészségügyben döntöttünk erről, aztán majd meglátjuk" - mondta.

Csak a védőoltással tudjuk legyőzni a koronavírus-járvány negyedik, vagy akár minden további hullámát – szögezte le Novák Katalin családokért felelős miniszter. Aki nincs beoltva, az nagyobb veszélynek van kitéve, mint a korábbi hullámokban, ugyanis a delta variáns fertőzőbb - mondta a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs vezetője.

Novák Katalin a hétfői sajtótájékoztatón felidézte a múlt heti kormánydöntéseket: a 60 év felettiek, illetve a 12-15 évesek esetében indítanak új oltási kampányt, illetve mindenki száméra lehetővé teszik a harmadik oltás felvételét.

Az egészségügyben jelenleg is vannak kötelező oltások, egy bevett gyakorlatot kell most alkalmaznunk – mondta a tárca nélküli miniszter. A harmadik oltás részletszabályain jelenleg is dolgozik a kormány, az biztos, hogy önkéntes lesz annak felvétele, semmilyen hátrány nem éri azt, aki nem kíván élni vele. Mindenképpen az orvosoknál érdemes tájékozódni, hogy javasolják-e a harmadik oltást, illetve milyen vakcinát ajánlanak.

Folyamatosan vetődnek fel ötletek a kötelező oltásról más területen. Most az egészségügyben döntöttünk erről, aztán majd meglátjuk

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- mondta Novák.

Fotó: Rosta Tibor, MTI/MTVA

Címkék:
járvány, oltás, védőoltás, vakcina, koronavírus, egészségügyi dolgozók, novák katalin,