Egyre több magyar megy a szomszédos országokba Pfizer-oltásért: aggódnak a védettségük miatt

Pénzcentrum2021. június 22. 09:02

Szerbiába és Romániába mennek Pfizer-oltásért azok a magyarok, akiknek nincs a vérében ellenanyag két kínai oltás után sem. Duda Ernő virológus szerint ez már nyílt titok a hazai egészségügyben.

Sok magyar, akinek két kínai oltás után sincs kimutatható ellenanyag a vérében, Romániába vagy Szerbiába megy, hogy ott kapjon Pfizer-vakcinát – számolt be róla az RTL Híradó internetes hírek alapján.

A 24.hu-nak korábban egy olvasó azt mondta: a vizsgálatok alapján olyan, mintha be sem oltották volna, ezért orvosa azt tanácsolta neki, próbálkozzon külföldön, hátha ott kaphat másik típusú oltást. Az illető Aradra ment, ahol elmondása szerint ki sem kellett szállnia a kocsiból, autós oltóponton oltották be, az orvosok és nővérek pedig készséggel segítettek neki.

A riportban Duda Ernő virológus azt mondta, ma már nyílt titok, hogy a védettségük miatt aggódó magyarok egy része a szomszédos országokba megy másik oltásért. Hozzátette: olyanról is tudnak, hogy az orvosok segítenek másmilyen vakcinához juttatni azokat, akik semmilyen védettséget nem élveznek.

Fotó: Balázs Attila, MTI/MTVA

Címkék:
járvány, oltás, vakcina, koronavírus, ellenanyag, pfizer,