Búcsúzik az operatív törzs: egy ideig nem lesz napi tájékoztató

Pénzcentrum2021. május 25. 11:53

Vége az operatív törzs naponta jelentkező tájékoztatóinak, legközelebb pénteken számolnak be a fejleményekről - jelentette be Kiss Róbert. Galgóczi Ágnes arról beszélt, még félmillió regisztrált nem foglalt időpontot az oltásra.

Vége az operatív törzs naponta jelentkező tájékoztatóinak, legközelebb pénteken számolnak be a fejleményekről - jelentette be Kiss Róbert a keddi tájékoztatón. A rendőr alezredes ismertette az 5 milliomodik beoltott utáni intézkedéseket. Megszűnt az üzletek kötelező zárási ideje is, valamint a közterületi maszkviselés.

Hozzátette: a legtöbb beltéren, mint az ügyfélfogadási helyszíneken, tömegközlekedési eszközökön továbbra is maszkot kell viselni. Az 500 fölötti létszámú események, illetve a zenés táncos rendezvények csak védettségi igazolvánnyal látogathatók. A határon fennmarad továbbra is az ellenőrzés, június 23-áig.

Lassan visszatér a korlátozásoktól mentes élet, de a kevés korlátozást mindenki tartsa be

- húzta alá Kiss Róbert.

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője arról beszélt, hogy ország átlagban csökken a szennyvízben lévő koronavírus-örökítőanyag mennyisége.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Még félmillióan vannak, akik regisztráltak, de nem foglaltak időpontot. 334 ezer Pfizer vakcina érkezett hétfőn, ebből 175 ezer felhasználható első körös oltásra

- ismertette, illetve azt is közölte, hogy már a határon túli magyar állampolgárok is jelentkezhetnek oltásra.

Fotó: Czeglédi Zsolt, MTI/MTVA

Címkék:
járvány, oltás, vakcina, koronavírus, operatív törzs,