Virológus: "Az emberi hülyeségen múlik, mikor lesz vége a járványnak"

Pénzcentrum2021. május 21. 14:31

"Ha keményen dolgozunk rajta", azaz a nyitás az emberek felelőtlenségével társul, akkor van esély arra, hogy elindítunk egy negyedik hullámot Duda Ernő szerint. A professzor kifejtette, ő maga, aki már mindkét Pfizer-oltást megkapta még az év elején, már nem számít sem fertőzhetőnek, valamint fertőző sem lehet. A gondot abban látja, hogy ez az ország közel 10 millió lakosának esetében nem egy jellemző állapot.

"Már kizárólag az emberi hülyeségen múlik csak, hogy a járványnak mikor lesz vége"– mondta Duda Ernő az SZTE Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékének podcastjében. A virológus úgy gondolja, "ha keményen dolgozunk rajta", azaz a nyitás az emberek felelőtlenségével társul, akkor van esély arra, hogy elindítunk egy negyedik hullámot.

Ő maga, aki már mindkét Pfizer-oltást megkapta még az év elején, már nem számít sem fertőzhetőnek, valamint fertőző sem lehet. A gondot abban látja, hogy ez az ország közel 10 millió lakosának esetében nem egy jellemző állapot.

Azt a kijelentést, hogy a különböző oltóanyagok között ne válogassunk, Duda Ernő inkább egy gazdasági-politikai, mintsem tudományos megnyilvánulásként értékelte:

Mindenki, akinek egy egészen minimális fogalma van a vakcinák működéséről, az tudja, hogy óriási különbség van a különféle vakcinák között, hogy milyen korcsoportoknál, milyen embercsoportoknál milyen védettséget képes az egyik vagy a másik kialakítani

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

– fejtette ki, hangsúlyozva, hogy “olyan vakcina nincs, amelyik mindenkiben tökéletesen működne.”.

Címkék:
járvány, oltás, vakcina, koronavírus, virológus,