Ezt a legtöbb kismama nem tudja, holott a baba egészsége múlik rajta

HelloVidék2021. május 19. 08:15

2016 óta töretlen népszerűséggel, megszakítások nélkül fut annak a négy kecskeméti hölgynek, Butkáné Kis Reginának, Lipcseiné Tolvaj Máriának, Szabóné Kis Évának és Néma Attiláné Ellának a projektje, akik nem kevesebbre vállalkoztak, minthogy négy fő témakörben, a szülés, a szoptatás, a hordozás és a babagondozás terén nyújtanak elméleti és gyakorlati tanácsokat - számol be a HelloVidék

A szülés és a gyermeknevelés legtöbbször csak akkor lesz érdekes a nők és férfiak számára, amikor rádöbbennek, mindössze 9 hónapra vannak az anyává és apává válástól. Gondolhatnánk, ők jelentősen könnyebb helyzetben vannak, mint az ő szüleik és nagyszüleik, mert az interneten minden hasznos információt megtalálnak. Az igazság azonban az, hogy a túl sok, túl sokféle, egymásnak ellentmondó tudásanyag inkább csak összezavarja őket. Részben ezt a problémát is orvosolandó, állt össze az a négy főből álló kecskeméti szakértőbrigád, akik minden hónap keddjén más-más témában segítik a várandósság útjára lépő családokat. A kecskeméti TANDEM Kapcsolatműhely ingyenes előadássorozatáról a csapat egyik tagja, Néma Attiláné Ella beszélt a HelloVidéknek.

Korábban, még a járványhelyzetet megelőzően személyes találkozókon adták át az elméleti és gyakorlati ismereteket, a pandémia berobbanása pillanatában viszont azonnal alkalmazkodtak a körülményekhez, és online formában folytatták tovább az előadásokat.

Ha érdekela teljes cikk, a HelloVidék oldalán elolvashatod. KATT! 

Címkék:
szülés, kismama, kecskemét, hellovidék,