Megszólalt a víruskutató: hamarosan túl lehetünk a harmadik hullámon

Pénzcentrum2021. május 13. 10:04

Rusvai Miklós arra is előrejelzést tett, mikor jöhet a negyedik hullám és, hogy mikor szabadulhatunk meg a maszkoktól.

Rusvai Miklós biológus az RTL Klub híradójának elárulta, a napi járványadatokban történő hirtelen megugrásokat vagy visszaeséseket úgy van értelme figyelni, ha hozzánézzük a csúszó átlagokat is.

Ha a 5 vagy a 7 napos csúszó átlagokat vesszük figyelembe, akkor elmondhatjuk, hogy valamennyi járványtani adat a kedvező irányba módosul"

- mondta a szakértő, tehát mind az elhunytak száma, mind a lélegeztetőgépen lévők száma, mind a kórházban lévők száma, mind a friss fertőzötteké tendenciózusan csökken hetek óta.

Szerinte  valószínű, hogy május végére lecseng a harmadik hullám, és körülbelül a tanév végével meg lehet szabadulni a maszkoktól is, ha a döntéshozók is így látják indokoltnak.

De október-novemberben újra figyelnünk kell, Rusvai tanácsa szerint addig is " mindenki oltassa be magát". Ha őszre nem éri el az immunis emberek száma a 75-80 százalékot, akkor a szakértő szerint ugyanis egy újabb légzőszervi járvány indulhat meg. Hogy ez egy negyedik koronavírusjárvány-hullámot hozhat-e el, az persze több tényező függvénye.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Kell egy 80 százalékos immunizáltság, tehát az, hogy a fogékony emberek száma a közösségben ne legyen nagyobb 20 százaléknál.

A nyájimmunitás a szakértő szerint mindenképp ki fog alakulni. Akik nem oltatják be magukat, a kockázatosabb megoldást választják, vagyis átmennek a betegségen, de "igazi negyedik hullámra" nem számít, csak halmozott esetszámra.

Címkék:
koronavírus, szakértő, nyájimmunitás, covid-oltás,