Sorra oltathatják a cégek a dolgozókat: itt a következő vállalat, ahol indul a kampány

Pénzcentrum2021. május 12. 09:29

Helyben is megszervezhetik munkavállalóik oltását a hazai gazdasági társaságok a helyi kormányhivatalok segítségével. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) oltási kampányt indít annak érdekében, hogy erre a lehetőségre felhívják a vállalkozások figyelmét, ezzel is gyorsítva az átoltottság elérését és a gazdaság teljes újraindítását.

A munkaadóknak és a munkavállalóknak elemi érdekük a gazdaság mielőbbi újraindítása, a munkavállalók egészségének védelme és a kereslet stabilizálódása. Ez jelenleg a minél szélesebb körű átoltottsággal lehetséges, ennek elérésében kívánja támogatni a kamara a magyarországi gazdasági társaságokat
 – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Parragh László. Az összes hazai vállalkozásnak lehetősége van arra, hogy helyben, saját telephelyén szervezze meg munkavállalói beoltását - emelte ki az MKIK elnöke.

"A lehetőség ugyanakkor a nagyobb, több munkavállalót foglalkoztató száz-kétszáz vállalkozásnak jelenthet érdemi előrelépést. A munkahelyi oltakozás előnye egyfelől a dolgozók szervezett, munkavégzéshez igazodó oltása, másfelől a magyarországi átoltottság jelentős felgyorsítása" – mondta el Parragh László, aki ismertette: a vállalkozásoknak a helyi kormányhivatalhoz kell fordulniuk, amennyiben élnek a vállalati szintű oltás lehetőségével. A kormányhivatal felveszi az illetékes szervekkel a kapcsolatot, a szükséges vakcinamennyiség szállításával, tárolásával kapcsolatos logisztikai feladatokat nem a cégeknek kell megszervezniük.

Az MKIK napokban induló oltási kampányától függetlenül is van lehetőségük a cégeknek oltópont létrehozására. A Mol, a Richter, a győri Audi-, a kecskeméti Mercedes- és az esztergomi Suzuki-gyár is megszervezte már korábban a unkavállalók oltását. Parragh László példaként említette: az MKIK a közelmúltban kötött előzetes megállapodást a Magyar Bankszövetséggel, a tárgyalások eredményeként a bankszektor munkatársainak a közeljövőben így már lehetőségük lesz a szervezett munkahelyi oltatásra.

Címkék:
vállalkozás, cég, járvány, oltás, vakcina, vállalat,