Szlávik: még az 5 millió beoltott sem elég a nyájimmunitáshoz

MTI2021. május 3. 10:32

Néhány hét múlva érhetjük el az ötmillió beoltottat Szlávik János szerint. Elmondta, bár az oltási adatok kedvezőek, még mindig vannak olyan idős, beteg emberek, akik nem vették fel az oltást, pedig ez nagyon fontos lenne.

Néhány hét múlva érhetjük el az ötmillió beoltottat - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője hétfőn az M1 csatornán. Szlávik János elmondta, a nyájimmunitáshoz el kell érni a hat-hétmillió beoltottat, tehát még sok embernek kell úgy döntenie, hogy felveszi az oltást.

A cél az, hogy minél több ember legyen beoltva. Én úgy gondolom, hogy Magyarország ebben jól halad, és nagyon bízom benne, hogy a következő hetekben nem fog lassulni a védőoltási kedv

- fogalmazott az infektológus. Hozzátette, bár az oltási adatok kedvezőek, még mindig vannak olyan idős, beteg emberek, akik nem vették fel az oltást, pedig ez nagyon fontos lenne.

A vírus indiai mutációjáról Szlávik János azt közölte, ez azért veszélyes, mert sokkal jobban terjed, mint a korábbi változatok, de jó hír, hogy az oltások ez ellen is védenek valamilyen mértékben. A mutációk olyan emberekben alakulnak ki, akik valamilyen immunhiányos állapotban vannak. A védőoltásoknak viszont nincs közük az újabb és újabb mutációk kialakulásához - tette hozzá.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Fotó: Balázs Attila, MTI/MTVA

Címkék:
járvány, oltás, vakcina, koronavírus, szlávik jános,