Nem verték nagy dobra: már erre a vakcinára is bárki foglalhat időpontot

Pénzcentrum2021. április 28. 08:44

Már az AstraZeneca oltóanyagára is lehet időpontot foglalni az online rendszerben. Ebből több mint 300 ezer érkezhet a héten, jövő hétfőtől oltanak vele a kórházi oltópontokon.

Nem verték nagy dobra, de már az AstraZeneca oltóanyagára is bárki foglalhat időpontot az oltópontokra. A 444 szúrta ki, hogy a kínai Sinopharm mellett a rendszerbe már AstraZeneca-időpontokat is felvittek, ezekkel jövő hétfőtől kezdenek oltani.

Az internetes oltási időpontfoglalón bárki jelentkezhet vakcináért, aki regisztrált, de még nem kapott COVID-oltást, vagy nincs még foglalt időpontja. Sőt, nem is muszáj a lakhely szerinti oltópontra bejelentkezni, az ország bármely részébe adnak időpontot. Érdemes tudni, hogy a rendszerben mindenki csak egy időpontot tud foglalni a saját TAJ-számával, illetve születési adataival. A második oltást is ugynazon a kórházi oltóponton fogjuk megkapni, ahová először regisztráltunk.

Magyarország már-már dúskál a vakcinákban:

  • az egymillió adag Sinopharm mellett érkezett még
  • 355 ezer adag Pfizer is, amellyel a 16 és 18 év közöttieket is oltják majd (a cég májusban további 1,3 millió adag leszállítását ígérte),
  • az oroszok 200 ezer első-, és 280 ezer második adagos Szputnyik V-t szállítottak le,
  • az AstraZeneca egyelőre 19 200 adagot küldött, de várnak még a hétre 324 ezer dózist,
  • várható még Moderna és Janssen oltóanyag is, ám azt nem közölték, ezekből mennyi. Előbbit kórházi oltópontokon adják, az egyadagos Janssennel pedig a honvédségi buszokon oltanak majd a kistelepüléseken.

Müller Cecília tisztifőorvos kijelentette ennek kapcsán, hogy gyakorlatilag eljött az időpont, amikor bárki számára elérhető a védőoltás, lassan több lesz itthon a vakcina, mint a regisztrált. Eddig 4,5 millió magyar regisztrált oltásra, majdnem 3,7 millióan pedig kaptak már legalább egy dózist.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Fotó: Vasvári Tamás, MTI/MTVA

Címkék:
járvány, oltás, vakcina, koronavírus, astrazeneca, sinopharm,