A szakértők óva intenek: meg lehet még a teraszozás böjtje

Pénzcentrum2021. április 26. 10:00

Kemenesi Gábor biológus a Facebookon osztotta meg, Ócsai Lajos és Zacher Gábor a sajtónak nyilatkozott véleményéről.

Kemenesi szerint a nyitást nem buliként, hanem felelősségként kell megélni. Egyrészt a még nem beoltottakért, akik továbbra is veszélyben vannak, kórházba kerülhetnek, másrészt a korlátozások miatt szenvedő vendéglátó ágazatért, akiknek érdeke, hogy hosszú távon nyitva maradhassanak.

Loading...

A kutató figyelmeztet, hogy a szombati bulizós képeken szereplő 18-40 közötti korosztálynak még nagyon kis, 10-25% közötti része lehet csak átoltott,  a járvány pedig még mindig tart.

Ócsai Lajos az egykori ÁNTSZ járványügyi főosztályának vezetője a Népszavának nyilatkozva hasonló véleményéről adott hangot. Szerinte még meg lesz a böjtje annak, ahogyan a maszktalan tömegek rászabadultak a városra a terasznyitás alkalmából.

Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa kollégáihoz hasonlóan óriási felelőtlenségnek tartja teraszok megnyitását. A toxikológus erős hangnemben fejtette ki véleményét, az Index megkeresésére.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A pincérek fiatalok, sokan még az első oltásukat sem kapták meg, és hiába van rajtuk maszk, elkaphatják a fertőzést egy vendégtől-tette hozzá.

Címkék:
koronavírus, terasz, nyitás, pandémia,