Robognak a honvédségi oltóbuszok: óránként ennyi embert oltanak be

MTI2021. április 23. 13:33

Pénteken is Békés megyében dolgoznak a Magyar Honvédség oltóbuszai, a buszok az előző két napon is ebben a megyében oltottak.

Jasztrab Jácint Szilárd, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának csapat- és foglalkozási orvosa az MTI-nek az egyik helyszínen elmondta: óránként 15 embert tudnak beoltani. Szerdán és csütörtökön Gyulán voltak, ahol 180, illetve 234 vegyes korosztályú embert, köztük szoptatós kismamákat oltottak be.

Takács Árpád Békés megyei kormánymegbízott elmondta, az oltóbuszokon a három nap alatt 1200 embert tudnak beoltani. Ide a kormányhivatal, illetve a háziorvosok küldhették a regisztráltakat a gyulai, békéscsabai és mezőkovácsházi járásból. Hangsúlyozta, Békés agrármegye, indulnak a tavaszi munkák a földeken, "a megye gazdasági újraindításához szükség van a beoltottak számának növelésére". Békésben a regisztráltak mintegy 90 százaléka megkapta az oltást, de az országos átlaghoz hasonlóan itt is szükség van a regisztráltak számának növelésére - közölte a kormánymegbízott.

Címkék:
oltás, covid-vakcina, oltóbusz,