Megtorpant az oltási sebesség: csak 13,5 ezer magyar kapott első vakcinát tegnap

Pénzcentrum2021. április 19. 08:58

2680 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 753 188 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 197 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 25 381 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 458 212 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 269 595 fő. 8650 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 052-en vannak lélegeztetőgépen.

Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 3 266 425 fő, közülük 1 391 381 fő már a második oltását is megkapta - írja a koronavirus.gov.hu. Az első vakcinát tehát 13 527-en kapták meg, ezzel lassult az oltások üteme. (A tegnapi adatok szerint  3 252 579 volt az oltottak száma, amiből 1 385 898 volt második oltás.) Az uniós beszerzésből 5 gyártótól várunk 24 millió adag vakcinát: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac, ezekből eddig csak a Pfizer, a Moderna, az AstraZeneca és a Janssen rendelkezik uniós engedéllyel és kezdte meg a szállítást Magyarországra.

Már a 4,284 milliót is meghaladja a regisztráltak száma, a regisztráltak több mint kétharmada már megkapta az oltást. Kérjük, hogy aki még nem tette meg, az  regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu  honlapon, mert a járványból egyedül a védőoltás jelenti a kivezető utat - írja a tájékoztató portál.

A teraszok megnyitását a 3,5 milliomodik oltás beadásához kötötték, amelyet múlt héten még szerdára, csütörtökre ígértek. A jogszabály szerint a teraszok, kerthelyiségek reggel 5 óra és este fél 10 között lehetnek nyitva. Az itt tartózkodó vendégeknek nem kell maszkot viselni, de a felszolgálóknak igen. A kormány eltörli a teraszok után az önkormányzatoknak fizetendő közterületi díjat.

Mától az óvodák és az alsó tagozatok visszaálltak a megszokott munkarendre, a felső tagozatok és a középiskolák május 10-től térhetnek vissza a tantermi oktatáshoz.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
járvány, koronavírus, elhunyt, fertőzött,