Galgóczi Ágnes: a védőoltásoknak köszönhetően visszakaphatjuk mindennapjainkat

MTI2021. április 15. 15:55

A regisztrált aktív korúaknak, vagyis a 18-59 éveseknek már csaknem a felét beoltották - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón. Galgóczi Ágnes hozzátette, az időseknek már több mint 90 százalékát immunizálták. Hangsúlyozta: minden regisztrált meg fogja kapni a vakcinát.

A fiatalokat, a várandós nőket is arra kérte, hogy jelezzék igényüket az oltásra. Az osztályvezető kifejtette: az immunizációs program a háziorvosoknál és a kórházi oltópontokon folytatódik, abban nincs változás. A magyar hatóságok csak biztonságos, hatékony vakcinát engedélyeznek használatra.

Elkötelezettek vagyunk a biztonságos, hatékony vakcina alkalmazásában

- fogalmazott. A hatékonyság azt jelenti, hogy az oltás megvéd a kórházba kerüléstől, a halálos kimeneteltől és attól, hogy a fertőzés után súlyos betegség alakuljon ki - mondta. A járványügyi adatokat ismertetve elmondta: az elmúlt 24 órában újabb 5307 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így 736 982-re nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 256 beteg, az elhunytak száma 24 521-re emelkedett. Kórházban 9484 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 1156-an vannak lélegeztetőgépen.

Tartsunk ki, a védőoltásoknak köszönhetően visszakaphatjuk mindennapjainkat

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

- fogalmazott Galgóczi Ágnes.

Címkék:
járvány, koronavírus, operatív törzs,