Nem érkezett meg a védettségi igazolvány? Mutatjuk a teendőket!

Magyar Nemzet2021. április 14. 09:32

Gyakran elhangzik annak lehetősége, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők felmentést kaphatnak bizonyos korlátozó intézkedések alól, viszont arról még nem volt szó, hogy pontosan melyek lesznek ezek. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutolsó Kormányinfón például azt mondta, hogy a sportrendezvényeken, így a labdarúgó Európa-bajnokság magyarországi mérkőzésein is csak ilyen igazolvány birtokában lehet majd részt venni nézőként.

Amennyiben a védettségi igazolvány nem érkezett meg, pedig ez már indokolt lett volna, érdemes először utána érdeklődni az ügynek. A Belügyminisztérium válasza szerint az igazolvány hiányát e-mailben kell jelezni a vedettsegiigazolvany@1818.hu e-mail-címen. Habár a Belügyminisztérium ezt nem tette hozzá, de érdemes feltüntetni személyes adatainkat, így nevünket, lakcímünket, tajszámunkat, születési évünket, ha ezen az e-mail-címen jelezzük a problémát, ugyanis így talán meg lehet spórolni a levelezés egyik körét - írja a Magyar Nemzet.

További lehetőség, hogy a védettségi igazolvány hiányát a kormányablakokban személyesen is szóvá lehet tenni, azt viszont nem árt tudni, hogy az ügyintézés jelenleg csak időpontfoglalással lehetséges, amit az Időpontfoglaló.kh.gov.hu weboldalon keresztül lehet megtenni. Itt a Védettség igazolvány igénylése menüpontot kiválasztva kérhetünk időpontot az ügyintézésre.

Az ügyfélkapu-regisztrációval rendelkezők a Magyarország.hu honlapon keresztül is igényelhetik védettségi igazolványukat, ha az nem érkezett meg. A bal oldalon található Egészségügy menüpont Egészségbiztosítás egészségügyi szolgáltatásai almenüben ki kell választani a megfelelő menüpontot, például az „Utólag elvégzett koronavírus elleni ellenanyag-vizsgálaton alapuló védettségi igazolvány kérelme pótlása, cseréje” szövegre kattintva tudjuk kitölteni adatainkat elektronikusan, majd elküldeni a kérelmet.

Címkék:
járvány, oltás, dokumentum, vakcinaútlevél, védettségi igazolvány,