A kínai vakcina után tévedésből AstraZenecát kapott egy idős házaspár: mi lesz velük?

24.hu2021. április 14. 09:02

Április 6-án egy hetvenen felüli házaspár először kínai vakcinát kapott, majd mikor megjelentek a második oltáson, akkor tévedésből AstraZenecát. 

A nyugdíjas pedagógusnő és férje maguk sem értik, hogy történhetett meg ez: "Hetvenen felüliek vagyunk, ezért a háziorvosunk megkérdezte, hogy megelégszünk-e a kínai vakcinával, mert akkor mehetünk. Rávezették az oltási könyvecskére az oltás nevét és idejét, egyúttal a második oltás időpontját is. Mentünk is a megadott napon, leadtuk a könyvecskét. Mikor behívtak, ki voltak már készítve a fecskendők az üvegcsék mellett. Itt hibáztam: nem néztem rájuk, pedig hiányolhattam volna a kínai írásjeleket. Kint várakoztunk a kötelező negyedórában, egyszer csak halljuk, hogy a doktornő a telefonban a nevemet, adataimat említi, majd behívtak a férjemmel” – nyilatkozta az Mfornak a hölgy.

A háziorvosuk ezután sajnálatát fejezte ki, majd tanácsot kért az immunológustól, aki azt üzente, hogy egy hónap múlva behívják mindkettejüket ellenanyag-vizsgálatra.

A Ladánybene 27 zenekar frontemberének szülei is különböző vakcinát kaptak az első és a második oltáskor. László M. Miksa 78 éves édesanyját és 83 éves édesapját az első fordulóban Modernával, míg a másodikban tévedésből kínaival oltották – tudta meg az Index.

Eközben Franciaországban szándékosan keverik a vakcinákat: az AstraZeneca körüli bizalmatlansági hírek miatt úgy döntöttek, hogy azt az 533 ezer fő 55 éven aluli lakost, akik első körben Astrát kaptak, második körben kizárólag Pfizer/BioNTech vagy Moderna vakcinával oltják be.

Címkék:
kínai, oltás,