Bukja a szabad nyarat, akit AstraZenecával oltanak? Nem túl rózsásak a kilátások

Pénzcentrum2021. április 12. 18:10

Aki külfdöldre utazik, annak nagyon nem mindegy, milyen oltást kap. Jelen állás szerint, az egyes országok szabadon dönthetnek arról, hogy mely vakcinával beoltottakat engedik be, és kiket nem. És általában a második oltást iőpontját veszik alapul...

A kínai és és orosz oltással kapcsolatban az a kérdés, hogy beenged-e ezekkel beoltva korlátozás nélkül a célország. Görögország például igen, Izland, vagy Lengyelország nem, sokról pedig még nem tudjuk. Jelen állás szerint az országok szabadon dönthetnek erről, nem lesz egységes uniós előírás - írja az Okosutas.hu

Az AstraZenecáról nemrég az derült ki a vizsgálatok alapján, hogy már az első dózis teljes védettséget ad 22 nap után, így ráér 12 hét után adni az "emlékeztető oltást" - hazánkban is ez az eljárásrend márciustól. Ám az oltottságot elfogadó országok döntő többségénél olyan rendszer működik, hogy egységesen minden vakcina esetében az utolsó dózis beadása után 1-2 héttől számolják a védettséget.

Ez azt jelenti, hogy aki például a következő napokban kapja meg az Astrát, július végétől fogja tudni ezt beutazásnál használni.

Persze finomíthatnak még a szabályokon - teszik hozzá. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

Címkék:
utazás, járvány, oltás, vakcina, pandémia, astrazeneca,