Reagált az Emmi az orvosi kamara javaslataira: inkább az oltásellenességgel küzdjenek

Pénzcentrum2021. március 24. 09:31

Nem reagált az Emmi érdemben az orvosi kamara szigorítási javaslataira. Szerintük a szervezet inkább az oltásellenes orvosokkal foglalkozzon.

A Magyar Orvosi Kamara közleményben újabb intézkedéseket kért a döntéshozóktól, a drámai helyzetre való tekintettel azt szeretnék, hogy korlátozzák az üzletekben egyidejűleg tartózkodó vásárlók számát, tiltsák meg közterületen a három főnél nagyobb beszélgető csoportok kialakulását, rendeljék el a plázák, bevásárlóközpontok bezárását.

Az ATV Híradója megkérdezte a szervezet javaslatáról az Emberi Erőforrások Minisztériumát, amely a következő, választ adta:

abban kérjük a Magyar Orvosi Kamara segítségét, hogy az oltásellenes orvosokat állítsák az oltás pártjára.

Az orvosi kamara ezek mellett a lakossághoz is intézett egy közleményt: a helyzet rendkívül súlyos, ezért az elnökség mindenkitől azt kéri, hogy csak rendkívül indokolt esetben mozduljon ki otthonról.

Kérik továbbá a lakosságot, hogy

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
  • tervezzék meg a bevásárlást, lehetőség szerint hetente maximum 1 alkalommal menjenek boltba,
  • közeledik a tavasz, az egyedül végzett kerti munka veszélytelen, de ne a barkácsáruház legyen az új pláza, ahol közösségi életünket éljük,
  • aki teheti, mellőzze a tömegközlekedési eszközöket,
  • ne látogassuk szeretteinket, ne találkozzunk barátainkkal, jelenleg ezzel vigyázunk a legjobban rájuk,
  • ne menjenek hétvégén a közkedvelt parkokba, tavakhoz, kirándulóhelyekre,
  • kerüljenek minden halasztható utazást, belföldön is,
  • idén maradjon el a húsvéti rokonlátogatás, locsolkodás, hogy jövőre is meglocsolhassuk szeretteinket.

A népességarányos halálozási mutatókban napok óta elsők vagyunk a világon, a kórházi osztályok túlnyomó része már COVID-osztály, az intenzív osztályok sokszoros terhelés alatt vannak, a műtők leálltak, az ott lévő lélegeztetőgépeken is már COVID-betegek küzdenek az életükért. A vezényelhető egészségügyi dolgozók elfogytak, a kórházak önkénteseket keresnek a kórházi munka segítésére.

Címkék:
biztosítás, utazás, pláza, járvány, tömegközlekedés, népesség, szigorítás, emmi, koronavírus, orvosi kamara, oltásellenesség, magyar orvosi kamara, közlekedési minisztérium,