Átszabta az igényeket a járvány: konditermet, okosotthont keres a legtöbb lakásvásárló

HelloVidék2021. március 22. 08:13

Komoly változásokat hozott az ingatlanpiacon a járvány, de a családtámogatások is átalakították a piacot. A HelloVidék szakértőkkel járta körbe, mi a helyzet most a magyar ingatlanpiacon.

 A koronavírus-járvány a gazdaság minden területén kifejtette hatását, így nem csoda, hogy az ingatlanpiacon is változásokat idézett elő. Az elmúlt évben viszont nem csak a vírus, hanem az igényelhetővé vált otthonteremtési támogatások is alakították a piaci helyzetet. Hogy miként változott meg a lakásvásárlók igénye, milyen típusú ingatlan iránt nőtt meg a kereslet?

A HelloVidék szakértőkkel járta körbe a jelenlegi helyzetet. A portál kíváncsi volt arra, hogyan látják a változásokat a bankszektor szereplői, ezért a Takarékbankot kérdezték a témával kapcsolatban. Illetve a legnagyobb lakásértékesítő portálok szakértőinek véleménye is érdekelte őket, így a kérdéseinkre Balogh László az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője és Vincze Edit, az Otthon Centrum Solutions ügyvezetője válaszoltak.

Részletek a cikkben!

Címkék:
hitel, lakáshitel, lakásvásárlás, járvány, koronavírus, takarékbank, okosotthon, hellovidék, otthonteremtési támogatás, családtámogatások,