Itt van a Nemzeti Konzultáció eredménye: ennyi magyar akar jelenleg nyitást

Pénzcentrum2021. március 20. 11:10

Dömötör Csaba a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára ismertette a tegnap lezárult, nyitásról szóló Nemzeti Konzultáció eredményeit a Facebookon. A konzultációt 528 ezer ember töltötte ki, az eredményekből pedig az látszik: 88 százalékuk a fokozatos nyitás híve. Ezzel szemben 12 százalék úgy vélte, egy lépésben kell feloldani minden korlátozást, ha vége a járványnak.

Dömötör Csaba videóüzenetben ismertette ma reggel a Nemzeti Konzultáció eredményeit, amelyet február 17-től március 15-ig lehetett kitölteni. Ezek alapján a több mint félmillió válaszadó 74 százaléka úgy véli, legelőször a 8 óra utáni kijárási korlátozáson kéne enyhíteni. Többen nyitnák ki az éttermeket mint a sportlétesítményeket: ellőbbiek aránya 87, utóbbiaké 75 százalék.

Érdekes, hogy a válaszadók 65 százaléka azzal is egyet ért, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezők kapjanak felmentést bizonyos korlátozások alól. Viszont csak 58 százalé gondolja úgy, hogy a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek kell megengedni, hogy rendezvényekre vagy sporteseményekre menjenek.

Az államtitkár szerint a kormány az eredményeket figyelembe veszi majd az újraindítási terv elkészítésekor. et. Ennek a tervnek az egyes szakaszai a beadott oltások számához igazodnak majd. A nyitás részleteiről Orbán Viktor miniszterelnök olyan külföldi miniszterelnökökkel is egyeztet, akiknek országai Magyarország előtt járnak az oltási programban - tette hozzá az államtitkár.

Loading...

 

Címkék:
Orbán, járvány, parlament, rendezvény, koronavírus, orbán viktor, est média, orbán kormány, kijárási korlátozás, miniszterelnöki kabinetiroda,