Felpörög a szállítás: júniusig 4,3 millió magyar beoltására elegendő vakcina jön az EU-ból

Pénzcentrum2021. március 17. 08:33

Ha a gyártók tartják a vállalásukat, akkor a második negyedévben 6,8 millió adag kétkörös, és 1,2 millió egydózisos oltóanyag érkezik Magyarországra az EU-s beszerzésből. Ez 4,6 millió magyar beoltására elég.

Az, hogya vakcinaszállítmányok milyen ütemben érkeznek hazánkba, nem nyilvános, de arra többször utalt a miniszterelnök, hogy az első negyedév után, áprilistól jön igazán nagy mennyiségű oltóanyag az EU-s közös beszerzésből:

Pfizerből a második negyedében a cég a korábban vállalt 200 millió adagnál még 10 millióval többet szállít le, így Magyarországra 4,6 millió adag Pfizer-vakcina érkezhet áprilistól júniusig. Máig ebből 1,13 millió adag érkezett összesen - írja a 444.hu.

A a Johnson & Johnson múlt héten engedélyezett oltóanyagából 55 millió adag érkezik az EU-ban a második negyedévben. Ebből 1,2 millió jut Magyarországnak.

Az AstraZeneca 70 millió adag leszállítását vállalja a második negyedévre, ebből másmillió adag jutna Magyarországnak.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Modernából 35 millió t ígérnek, ebből 766 ezret kapnánk mi.

Címkék:
biztosítás, oltás, vakcina, koronavírus, pfizer, astra zeneca, moderna,