Eltérő korlátozások jöhetnek Budapesten? Karácsony Gergely nem tud a szándékról

Pénzcentrum2021. március 16. 09:02

A főpolgármester nem tud róla, hogy a kormány szigorítani tervez Budapesten és Pest megyében. Karácsony Gergely a járványügyi adatok alapján kijelentette, az egész országban tragikus a helyzet, ahogyan Budapesten is, ám sem a főváros, sem Pest megye nem tűnik ki a többi országrész közül.

A számok mindenekelőtt tragikusak, az egész országban, és nagyon aggasztóak Budapesten is - írta Facebook-posztjában Karácsony Gergely. A főpolgármester szerint sokan kérdezték tőle a hosszú hétvégén, hogy lesznek-e eltérő az országostól eltérő intézkedések Budapesten, illetve Pest megyében - ahogyan arról Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályának vezetője beszélt korábban. Galgóczi akkor azt is mondta, Budapesten és Pest megyében van a legtöbb fertőzött.

Sem én, sem a városvezetés egyelőre ilyen szándékról tájékoztatást nem kapott

- húzta alá Karácsony Gergely. Közzétett egy térképet is a március 7-e és 14-e közötti adatokról, amelyek a 100 ezer főre eső heti új esetszámokat tartalmazzák, felhívta a figyelmet, hogy a német Robert Koch Intézet szerint ha a 100 ezer lakosra jutó fertőzöttek száma 100 felett van hetente egy régióban, akkor ott korlátozásokat kell bevezetni. Karácsony szerint Budapest ebből a szempontból a 400-600 közötti sávban mozog, mint a legtöbb megye. Pest, Fejér, Győr, Nógrád a 600-800 közötti sávban van, Somogy és Komárom a 800 fölötti sávban.

Loading...

Címlapkép: Facebook

Címkék:
biztosítás, Budapest, járvány, koronavírus, nemzeti népegészségügyi központ, karácsony gergely, népegészségügy,