Hétvégi oltáskáosz: vizsgálatot indított az adatvédelmi hatóság

Népszava2021. március 9. 08:34

Vizsgálódik a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság a hétvégi oltáskáosz miatt, mivel panaszbeadványok érkeztek hozzájuk.

Vizsgálatot indíott a hétvégi oltási kavarodások miatt a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. Péterfalvi Attila, a hatóság elnöke a Népszavának arról számolt be, hogy panaszbeadványok érkeztek be hozzájuk a kaotikus oltási behívók miatt. Mint mondta, "a hírek alapján valószínűsíthető, hogy valamilyen hiba csúszott a rendszerbe", de a vizsgálat lezárultáig ennél bővebben nem szeretné kommentálni az eseményeket.

Ismert, a múlt hétvégére tömeges oltást hirdettek meg, közölték, hogy csütörtökön 74 ezer krónikus beteget értesítenek sms-ben arról, hogy pontosan hol és mikor kaphatják meg az AtraZeneca vakcináját. Végül többeket a lakhelyüktől 100-150 kilométerre hívtak oltani, és sms-t kaptak olyanok is, akik már megkapták a vakcinát. Pénteken lefújták a hétvégi oltást bocsánatkérő üzeneteket küldtek ki, ám végül szombaton kiderült, hogy aki elment az oltópontra, és felmutatta a behívó, lemondó sms-ét, az megkapta az oltást.

Fotó: MTI/Varga György

Címkék:
biztosítás, vizsgálat, szabadság, adatvédelem, járvány, oltás, koronavírus,