Rendkívüli bejelentést tett Orbán Viktor: Olyan terhelés lesz, amilyen még nem volt

Pénzcentrum2021. február 25. 18:26

"A helyzet úgy fest, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Olyan terhelés lesz a kórházainkon, mint amilyen még nem volt" - közölte a hivatalos Facebook-oldalán közzétett videóban Orbán Viktor miniszterelnök, miután egyeztetést folytatott orvosokból és tudósokból álló szakértőkkel.

"Csupa rossz hírem van. A helyzet úgy fest, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk. Az újfajta mutációk megjelenése miatt erősen nő a fertőzöttek száma és nőni is fog" - közölte Orbán Viktor. Hozzátette:

Olyan terhelés lesz a kórházainkon, mint amilyen még nem volt. Minden orvosra, ápolónőre, lélegeztetőkészülékre szükségünk lesz

Ezért a miniszterelnök arra kért mindenkit, hogy a lehető legfegyelmezettebben próbálják meg betartani azokat az előírásokat, amiket az operatív törzs közzétesz. "Versenyt futunk az idővel. Ha sokan regisztrálnak, sokan jelentkeznek oltásra, sokan oltják be magukat, akkor a nehéz időszak lerövidül. Ha kevesen regisztrálnak, kevesen oltják be magukat, a nagyon nagy nyomást jelentő időszak hosszabb lesz" - jósolta a korményfő. Íme a miniszterelnöki bejelntés:

Loading...

 

Címkék:
Orbán, járvány, koronavírus, miniszterelnök, orbán viktor, koronavírus-járvány, covid-19,