Elárulta Müller Cecília, mikor kaphatja meg minden regisztrált magyar a védőoltást

Pénzcentrum2021. február 25. 14:22

Húsvétra mindenki kaphat oltást, aki regisztrált - szögezte le az operatív törzs február 25-én tartott sajtótájékoztatóján Müller Cecília tisztifőorvos.

A mai napig már több mint félmillióan megkapták az első oltást Magyarországon - közölte Müller cecília, aki szerint a mérföldkő eléréséért köszönet jár az érintetteknek. A tisztifőorvos kiemelte, hogy

húsvétra mindenki kaphat oltást, aki regisztrált

Mint mondta, vannak ugyan különbségek az oltóanyagok között, de mindegyik vakcina biztonságos. Akit felhívnak a háziorvosok, azokat arra kérik, fogadják el a rendelkezésre álló vakcinát. Mivel többféle oltóanyag van az országban, mindenkinek megoldható a védőoltása. Reális, hogy "húsvétra, a húsvét körüli időszakra" mindazokat be tudják oltani, akik regisztráltak - fogalmazott a tisztifőorvo, aki azt is kiemelte, hogy

a vakcina jelentősen csökkenti a halálozás esélyét.

Folyamatosan változnak a vakcinák alkalmazási lehetőségei is. Mint azt Müller jelezte, jók a hírek: az izraeli egészségügyi minisztérium közleménye alapján annak kockázata, hogy valaki az első oltást követően megbetegszik és hogy súlyosan zajlik, sokkal kevesebb lett az ottani tapasztalatok szerint, például 98,9%-kal kisebb az elhalálozás esélye. Egy másik, Müller Cecília által az AstraZenecával kapcsolatban említett kutatás alapján a második oltás későbbi (4 hét helyett 6 hét időközzel történő) beadása növelni tudja a hatásosságot.

A harmadik hullám felmenő szakaszában vagyunk

A járványügyi adatok sajnos megerősítik, hogy a harmadik hullám zajlik, és erőteljesen emelkednek a számok

- mondta Müller Cecília tisztifőorvos.

A vírusmutánsok exponenciálisan növelik a fertőzöttek számát, a 4385 új fertőzött és az aktív fertőzések száma is nőtt, 84 061-re. Növekszik a súlyos megbetegedettek száma is, így már 4830 fő van kórházban, közülük 411-en szorulnak lélegeztetésre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Rendőri intézkedések az elmúlt 24 órában

119 személlyel szemben rendelkeztek az elmúlt 24 órában a maszkviselési szabályok megszegése miatt a rendőrök - ismertette Kiss Róbert. Kereskedelmi üzletekben és bevásárló központokra ebből 29 eset jutott. Vendéglátó üzlet ideiglenes bezárására nem került sor. A kijárási tilalmat 345-en szegték meg. A korridorokon 65 rendőri intézkedés történ a tranzitálási szabályok megszegése miatt. 11 751 esetben ellenőrizték a hatósági karantént, ebből jelenleg 29 389 van érvényben.

Kiss Róbert felidézte, hogy a kormány meghosszabbította a védelmi intézkedéseket. E szerint március 15-éig hatályban maradnak a maszkviselésre, a kijárási tilalomra, a közterületi magatartásszabályokra, az üzletekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó korlátozások és a rendezvénytartás szabályai - emlékeztetett Kiss Róbert rendőr alezredes.

Címkék:
járvány, oltás, védőoltás, vakcina, koronavírus, müller, kijárási tilalom, müller cecília,