Az egészségügyi dolgozóknak még idén elkezdenék beadni a koronavírus-vakcinát

Pénzcentrum2020. december 15. 13:30

December 30-án már elkezdenék a Honvédkórházban dolgozók oltását a koronavírus vakcinával egy belső körlevél szerint. A Pfizer-féle vakcinát használnák, az oltás itt is önkéntes lenne és teljesen ingyenes.

Még az idén elkezdhetik a covidosokat kezelő egészségügyi dolgozók beoltását Magyarországon - írja a 444. A lap szerint a Honvédkórházban olyan körlevelet küldtek szét, amely szerint az amerikai-német Pfizer-BioNTech vakcinával ingyenesen és önkéntes alapon már december utolsó napjaiban elkezdenék az oltások beadását.

E szerint december 28-án várható, hogy a nyugati szer megkapja az európai engedélyt, majd két nappal később már érkezne is az oltóanyag hozzájuk. A cikk hozzáteszi: a többi egészségügyi intézményről egyelőre nincs ilyen típusú információ, de vélhetően nem ők lesznek az egyetlenek, akik kapnak az érkező készletekből. 

A mínusz 70 fokos szállítást igénylő készítményből annak kiolvasztása után 795 főt lehet beoltani, az intézményben várják a jelentkezéseket, hogy ne legyen pazarlás, azaz a kiolvasztott vakcinákat be is tudják adni. 

A lap emlékeztet: tömeges oltás leghamarabb tavasszal várható Magyarországon, mert ahhoz, hogy milliós tételben érkezzen oltóanyag, ahhoz az kell, hogy a többi gyártó változata is megkapja az európai engedélyeket.

Címkék:
kórház, járvány, egészségügy, vírus, oltás, vakcina, koronavírus, pazarlás, honvédkórház, pandémia,