Így vetette vissza a plázák forgalmát a pandémia: a nagyok is túlélnek

Pénzcentrum2020. december 11. 21:00

A járvány ellenére is sokan eljárnak a nagyvárosok plázáiba, ahol azonban a szokásos karácsonyi programokat nem tudják megtartani. Müller Cecília arra kér, ne plázázzunk fölöslegesen a pandémia közepén.

A járványhelyzet előtt a legtöbb pláza már novemberben karácsonyi díszben várta a bevásárló tömegeket, ám az idei év a tőlük is új megoldásokat követel. Pintyőke Marcell, a 24 plázát üzemeltető Indotek Group marketingvezetője szerint a bevásárlóközpontoknak idén meg nagyobb a felelősségük a karácsonyi hangulatban, ezért egyetlen szokásos programot sem szeretnének elhagyni az idei ünnepek alatt. 

A karácsonyi ajándékvásárlást a legtöbben a bevásárlóközpontokban intézik minden évben, ahol az ünnepi fények, zene és programok erősítik a karácsonyi hangulatot. Az események nagyrésze ugyan idén a járvány miatt elmarad, Pintyőke szerint viszont, ha másképp nem, legalább virtuálisan mégis szükség van a karácsnyi programokra a plázákban. Kiemelte:

Az ünnep hatása ugyan látszik a bevásárlóközpontok látogatottságán, de közel sem olyan intenzív, mint az elmúlt években.

Ugyanakkor, a bevásárlóközpontokban továbbra is szervezetten és biztonságosan beszerezhető minden, amire az ünnepek miatt szükség van, emellett szerveztek például virtuális találkozást a Mikulással. A múlt vasárnap egyébként Müller Cecília országos tisztifőorvos azt kérte, hogy a vásárlásokat lehetőség szerint mindenki intézze online, ha pedig valaki mégis üzletbe szeretne menni, akkor ezt céltudatosan tegye, a lehető legrövidebb időt töltve a boltban, maszkot viselve és kézfertőtlenítőt használva.

Címkék:
vásárlás, pláza, járvány, bevásárlóközpont, város, koronavírus, üzlet, nagyváros, pandémia,