Már több mint 100 ezer magyar jelezte, kéri a koronavírus elleni oltást

MTI2020. december 9. 20:15

Egy nap alatt több mint 100 ezer magyar jelezte, hogy kéri a koronavírus elleni oltást - közölte Dömötör Csaba államtitkár. A kormány már több mint 17 millió oltóanyagot kötött le különböző gyártóknál. A tömeges oltások akkor kezdődhetnek, ha az egészségügyi hatóságok engedélyezik a vakcinát vagy vakcinákat.

Nemrég indult a regisztráció a koronavírus elleni oltásra, és már most látszik, hogy óriási az érdeklődés - mondta szerdán a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára az MTI beszámolója szerint. Dömötör Csaba a kormány Facebook-oldalára feltett videóban elmondta, a regisztrálók száma egy nap alatt meghaladta a 100 ezret.

A regisztrációval egyrészt mindenki jelezheti az oltás iránti igényét, másrészt, ha szeretne, akkor rendszeres tájékoztatást kaphat az oltással kapcsolatos fejleményekről

- hívta fel a figyelmet az államtitkár. Közölte azt is, a kormány már több mint 17 millió oltóanyagot kötött le különböző gyártóknál. A tömeges oltások akkor kezdődhetnek, fűzte hozzá Dömötör Csaba, ha az egészségügyi hatóságok engedélyezik a vakcinát vagy vakcinákat.

Az államtitkár elmondta, arra biztatnak mindenkit, hogy regisztráljon a vakcinainfo.gov.hu oldalon.

Címkék:
biztosítás, járvány, oltás, vakcina, koronavírus, miniszterelnöki kabinetiroda,