Jövőre sem lesz Sziget fesztivál? Megszólalt Gerendai Károly

Pénzcentrum2020. december 6. 19:32

Tavaly ilyenkor már a bérletek 40 százaléka elkelt a Sziget fesztiválra, most viszont az sem biztos, hogy 2021-ben meg lehet-e tartani. Gerendai Károly arról beszélt, márciusig kell eldönteni, idén lesz-e Sziget, és ha igen, akkor mekkora költségvetéssel.

Egyelőre nem látszik, hogy jövőre meg lehet-e már tartani a nagyfesztiválokat - mondta Gerendai Károly a Forbes-nak adott interjújában. A Sziget alapítója szerint a hazai közönségnek szóló kisebb fesztiválokat már jó eséllyel meg lehet tartani, de azt még nem lehet megígérni, hogy a nemzetközi közönséget vonzó nagy eseményeket is meg lehet tartani a következő nyáron.

Hozzátette, ezeknél a rendezvényeknél fontos tudni előre a látogatottságot, hogy mennyit lehet költeni, márpedig ez eddig mindig a jegyelővételen múlott.

Most el sem tudtuk indítani a jegyelővételt, és február-márciusig nem is lesz értelme elindítani, mert senki sem tud semmit előre a nyárról. Nagy kérdés, hogy akkor szabad-e egyáltalán belevágni egy több mint tízmilliárdos költségvetésű rendezvénybe

- mondta. Legkésőbb márciusig születhet döntés arról, lesz-e Sziget fesztivál: ha akkor azt látják, hogy meg lehet hirdetni, akkor, egy visszafogottabb költségvetéssel, de van értelme gondolkodni a fesztivál megtartásában. Márciust követően már viszont nem gondolja, hogy érdemes kockáztatni.

Tavaly ilyenkor már rég árulták a jegyeket, a bérletek harminc-negyven százalékát pedig el is adták december elejére. Idén április 30-án jelentették be a szervezők, hogy a fesztivál elmarad.

Címkék:
utazás, fesztivál, sziget, koronavírus, sziget fesztivál, gerendai károly,