Operatív törzs: kamu COVID-gyógyszerek terjednek Magyarországon

Pénzcentrum2020. november 27. 12:10

Nem sokan használják a kontaktkutató appot, országszerte büntetnek a szabályok megsértése miatt és kamu gyógyszerekkel próbálnak minket átverni. Operatív törzs pénteken.

Loading...

A maszkhasználat elmaradása miatt tegnap 235 emberrel szemben intézkedtek a rendőrök, az összes szám eddig 8994. Az elmúlt napon a tömegközlekedésen és megállókban 11 emberrel szemben jártak el, mert nem volt rajtuk maszk. 486 vállalkozással szemben intézkedtek, ebből 126-ban a tulajdonos felelősségét állapították meg - mondta el Kiss Róbert rendőr alezredes az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján.

Egy tatabányai épületgépészeti üzletben például a tulaj közölte, hogy eddig sem hordott maszkot és ezután sem fog. Tíz napra bezáratták a boltját.

Eddig összesen 77 üzletnek nem engedik, hogy nyitva legyen. November 4 óta összesen 6786 intézkedés volt a korlátozások megsértőivel szemben. Tegnap 61-en voltak, akik a tranzitszabályokat megsértették és emiatt eljártak ellenük, összesen 6491 ilyen ügy volt a beutazási korlátozás ellenőrzése óta. Összesen 18622 esetben ellenőrizték a házi karantént, amelyben jelenleg 49549 ember van. A kontaktkutató appot nem túl sokan, 3927-en töltötték le okostelefonjukra. 

Galgóczi Ágnes, NNK osztályvezetője a napi fertőzöttségi adatokról elmondta, hogy ebben már megjelentek a szűrőbuszok és az antigén gyorstesztek eredményei is a PCR-ok mellett. Eddig összesen így 1,6 millió tesztet végzett az állam itthon. Beszélt a véradás fontosságáról az ehhez kapcsolódó világnap apropóján és felhívta a figyelmet, hogy többek között Müller Cecília és Zacher Gábor nevében is kamu hirdetések terjednek koronavírus-"csodaszerekről", amelyek nem hatásosak.

A mai tájékoztatón mindössze egy meg nem nevezett lap újságírói kérdését válaszolták meg arról, hogy az idősek meg tudnak-e gyógyulni. Erre Galgóczi azt mondta, hogy igen, van Magyarországon egy száz év fölötti korábbi fertőzött, aki meggyógyult a koronavírusból.

Címkék:
járvány, véradás, koronavírus, zacher, operatív törzs, pandémia, kamu gyógyszerek,