Szlávik: egyelőre bírják az intenzív osztályok a terhelést

Pénzcentrum2020. november 25. 10:45

Egyelőre bírják a kórházak intenzív osztályai a terhelést, egyelőre stabilizálódni látszik a kórházba kerülők száma. Szlávik János elmondta: míg a járvány elején csupán hat-hét kórházban kezeltek koronavírusos betegeket, ezzel szemben ma már 78 intézményben látják el őket.

A kórházak intenzív osztályai egyelőre még bírják a járvány jelentette terhelést - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa az ATV Start adásában. Szlávik János elmondta: míg a járvány elején csupán hat-hét kórházban kezeltek koronavírusos betegeket, ezzel szemben ma már 78 intézményben látják el őket. Hangsúlyozta továbbá azt is, hogy a kórházak intenzív osztályai egyelőre még bírják a rájuk nehezedő terhelést.

Arra a hírre reagálva, miszerint Magyarországon - az amerikai járványmodell szerint - két hét múlva lesz csúcson a járvány és ekkor nagyjából napi 178 halottal lehet majd számolni, azt mondta: egyáltalán nem kizárt sajnos, hogy valóban elérjük ezt a számot,

ugyanakkor egyelőre stabilizálódni látszik a kórházba kerülők száma.

A betegek kezelésére vonatkozóan elmondta, hogy bár márciusban kiadtak  egy országos kezelési protokollt, ez az útmutató folyamatosan változik. Jelenleg a favipiravirt és a remdesivirt használják leginkább, valamint a betegség korai stádiumában még a vérplazma is segíthet. Az infektológus arról is beszélt, hogy a betegek közt több a férfi, mint a nő. Felhívta a figyelmet továbbá arra is, hogy az idősek mellett a kockázati csoportba tartozó betegségek elszenvedői is veszélyeztetettek.

Ez utóbbiak közé a cukorbetegség, a dohányzás, a Down-szindróma, a kóros elhízás, illetve a szív- és érrendszeri betegségek tartoznak

- mondta hozzátéve azt, hogy mindemellett bárkire veszélyes lehet a koronavírus.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

(Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Címkék:
biztosítás, kórház, járvány, koronavírus, vérplazma, szlávik jános, remdesivir,