1100 magyar katona lett koronavírusos: egyikük sincs lélegeztetőn

Pénzcentrum2020. november 25. 08:30

 1100 katona megfertőződött, de közülük kilencszázan meg is gyógyultak, ismertette Benkő Tibor. A honvédelmi miniszter elmondása szerint rendkívül szigorú óvintézkedéseket vezettek be.

Már több mint 1100 katona megfertőződött, de közülük kilencszázan meg is gyógyultak - mondta Benkő Tibor. A Spirit FM-nek arról is beszélt, hogy lélegeztetőgépen nincs a katonák közül senki.

Egy Koszovóban állomásozó katonát repülőgéppel kellett hazahozni, miután elkapta a koronavírust, és leromlott az állapota. A Honvédkórházban kezelik, és már stabil az állapota - tette hozzá. A honvédelmi miniszter közölte azt is: rendkívül szigorú óvintézkedéseket vezettek be mind a magyar honvédség, mind a külszolgálatban lévő katonák esetében, figyelnek rájuk.

Váltások vannak, de a váltást megelőzően, őket leszűrik, utána karanténban vannak, mielőtt kiutaznak megint letesztelik őket

- fejtette ki. Arról is beszélt, hogy a kórházakban naponta 1100 katona segíti a koronavírus-járvány elleni küzdelmet, ez az első lépcső, ennyi katonát kértek, és ha a kórházak még nagyobb segítségre tartanak igényt, tudnak plusz katonát biztosítani.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

Címkék:
biztosítás, koronavírus, repülőgép, katonák, honvédelmi miniszter,