Sokkoló: egymás hegyén-hátán fekszenek az elhunytak a szombathelyi kórházban

24.hu2020. november 24. 09:32

Nem tudják szabályosan tárolni az elhunytakat a szombathelyi kórházban. Az orvosigazgató szerint nem alakult ki méltatlan állapot, igyekeznek megoldani a helyzetet.

A Markusovszky kórház proszektúráján levő "áldatlan állapotokra" hívta fel a figyelmet a 24.hu egyik olvasója.

Ma reggelre annyi elhunyt került a halotthűtőbe, hogy húsz elhunyt egymás hegyén-hátán, a földön fekszik, a többi 32-t lehetett csak szabályosan tárolni

- írta a 24.hu-nak hétfőn az olvasó, aki fotót is csatolt. Ezt a portál kegyeleti okokból nem tette közzé.Megkérdezték a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórházat, hogy mi a magyarázat a méltatlan helyzetre. Erre konkrét válasz nem érkezett, de Káldy Zoltán orvosigazgató elismerte a problémát, bár szerinte nem alakult ki méltatlan állapot.

Végtelenül elkeserítőnek tartjuk, hogy míg orvosaink és ápolóink megfeszített munkával betegeink gyógyulásáért küzdenek, egyesek kegyeletsértő módon próbálják meg lejáratni kórházunkat. A Markusovszky Egyetemi Oktatókórházban minden körülmények között méltóképpen gondoskodunk a sajnálatos módon elhunyt betegeink elhelyezéséről, ezt most a külső telephelyek bevonásával tudtuk megoldani

- írta az orvosigazgató. Nemény András, Szombathely polgármestere november közepén arról beszélt, hogy naponta 5-9 ember hal meg a szombathelyi Markusovszky Kórházban a koronavírus miatt.

Címkék:
biztosítás, kórház, koronavírus, elhunytak, halottak,