Rengeteg magyarnak nem biztos, hogy szüksége lesz Covid-oltásra: ez lehet az oka

Magyar Nemzet2020. november 23. 09:46

Új projekt indul Magyarországon: a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Dél-pesti Centrumkórház (DPC) a már kifejlesztett koronavírus elleni vakcinák hatásosságának monitorozását, illetve a védőoltások által immunizált betegek követését fogja végezni - írja a Magyar Nemzet.

A lapnak a DPC főigazgatója, Vályi-Nagy István adott interjú, amiben többek között elmondta, a koronavírus elleni győzelem kulcsa a vakcina. 

egyre inkább közeledünk a célhoz, hogy valóban védő hatású oltás legyen a piacon, hiszen jelenleg is többféle, a klinikai vizsgálatok végső fázisában lévő oltóanyag-kísérlet zajlik a világban. Úgy tűnik, az eddig bejelentett mindhárom készítmény, a két amerikai és az orosz vakcina is hozza azt a 90 százalék fölötti eredményt, amit a gyártók állítanak róla

- hangsúlyozta a szakember, aki elmondta azt is, hogy, a lakosság azon részét, amely már átesett a fertőzésen, valószínűleg nem kell majd oltani, és minél később érkezik meg a vakcina, ez a csoport annál nagyobb részt fog képviselni a teljes lakosságon belül.

Az projekt része lesz az is, hogy a DPC-ben és az NNK-ban a beoltottak utánkövetését elvégezzék majd, ahogy azt is vizsgálni kell majd, hogy az emberek egy része miért nem kapja el a betegséget, miért nem fertőződik meg.

azt feltételezzük, hogy létezik valamiféle keresztimmunitás, talán a közönséges náthát okozó, relatíve ártalmatlan koronavírusokkal

- tette hozzá Vályi-Nagy István.

Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, járvány, oltás, koronavírus,