Összeomlott a kormányzati weboldal: ezért rohamozták meg az emberek

Pénzcentrum2020. november 11. 08:08

Órák óta elérhetetlen az a hivatalos állami felület, ahonnan letölthető az a munkáltatói igazolás, amellyel a kijárási tilalom idején is jogszerűen utcán lehetünk. A weboldalt egyszerűen megrohamozták az emberek és nem bírt ekkora terhelést.

Órák óta nem elérhető a hivatalos kormányzati weboldal, miután az emberek szó szerint megrohamozták azért az igazolásért, amellyel a munkáltatónk igazolhatja, hogy este 8 és reggel öt között is indokolt az utcán lennünk - írja a 444.hu. Az éjféltől bevezetett - és fél 11-kor, azaz másfél órával a hatályba lépése előtt közzétett - szigorítások ugyanis ilyen munkáltatói igazolást írnak elő.

Cikkünk írásakor mi is próbáltuk a PDF-ben elérhető dokumentumot letölteni, de a következő hibaüzenet fogadott bennünket az oldalon: "Önnel együtt sokan nézik az oldalt kérjük jöjjön vissza később".

Frissítés: az oldal még mindig nem elérhető, viszont a koronavirus.gov.hu-ról is letölthető a nyomtatvány, ami működik.

Mint ismert, a szigorítások ezen kívül tartalmazzák még az iskolák bezárását kilencediktől, a rendezvények tilalmát, a digitális munkarendet, a szabadidős intézmények zárását és még egy sor más korlátozó intézkedést a járvány ellen. A Magyar Közlönyben megjelenteket ebben a cikkünkben foglaltuk össze.

Címkék:
kormány, állam, informatika, koronavírus, hivatal, kijárási tilalom, pandémia, kijárási korlátozás,