Sötét jóslat: közel idehaza az a katasztrófa, mint ami Olaszországban volt tavasszal

Népszava2020. november 6. 09:58

Az orvosi kamara titkára szerint heteken belül Magyarországon is bekövetkezhet a tavaszi olasz helyzethez hasonló - írja a Népszava.

A baj akkora, hogy szerintem záros határidőn belül a kontakttá válás már nem lesz kizáró ok a munkából és enyhe covidos tünetekkel is elvárják majd az egészségügyiektől, hogy menjenek be dolgozni. Egyszerűen azért, mert különben nem lesz, aki ellátja a betegeket - mondta el Svéd Tamás, a Magyar Orvosi Kamara titkára a lapnak adott interjújában.

A MOK titkára azt is kifejtette, annyira sok most már a tünetmentes fertőzött, hogy szerinte luxus minden egyes nem feltétlenül szükséges orvos-beteg találkozás. Minden ilyen alkalom esély a vírus átadásra, ami aztán tovább apaszthatja a személyzetet.

Svéd Tamás azt is elmondta, mindképpen szükséges lenne a járványgörbe laposítása, mert a kórházak kezdenek megtelítődni. Hozzátette azt is, sokkal többen kerülnek kórházba, mint ahányan távoznak onnan. A titkár szerint, 

ha a járvány növekedési ütemét nem sikerül a kormánynak szigorú intézkedésekkel lassítania, akkor nem hónapokon, hanem inkább heteken belül bekövetkezhet a tavaszi olasz helyzethez hasonló.
Címkék:
biztosítás, pénzcentrum.hu, járvány, koronavírus, mok,