Orbán Viktor: november 21-én már 2200 intenzív ágyra lesz szükség

Pénzcentrum2020. november 6. 07:44

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió reggeli műsorában arról beszélt, mi következhet, ha eléri az ország a teljesítőképessége határát. Míg november 21-én 2200 intenzív ágyra lesz szükség, addig december 10-ére 4480-ra lesz szükség. Amikor túllépi a járvány ezt a határt, szükség lesz a nem életmentő műtétek halasztására, akárcsak tavasszal. Meg kell szervezni a kórházon kívüli ellátást.

A miniszterelnök ma reggel arról is beszélt, hogy már csak 700 magyar településen nincs jelen a járvány, mindenhol máshol megjelent a vírus. 98 óvodát kellett bezárni, 23 iskolában teljes távoktatást, 78 iskolában vegyes oktatást rendeltek el.

A helyzet nehéz, egyes helyeken súlyos, ugyanakkor az esélyeink jók

- mondta el Orbán Viktor. A kormány a szigorítások lehetőségét folyamatosan mérlegeli, de hétfő óta nagyot változott a világ, a maszkviselés szabályainak általánossá tétele után az emberek nagy többsége betartja az előírást - közölte Orbán Viktor, hozzátéve: a boltok, éttermek és más intézmények működtetői megértették, ha nem tartják be a szabályokat, bezárják a helyet.

Címkék:
kórház, járvány, koronavírus, orbán viktor,