A tanárok 10 százaléka koronavírusos egy budai iskolában

Telex2020. november 1. 14:02

A III. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban több koronavírusos pedagógust és dolgozót találtak, az igazgató digitális oktatásra térne át, de ehhez az Oktatási Hivatal engedélye is kell.

A III. kerületi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban szeptember óta belső protokoll szerint szűrik a betegségből visszatérő és a kontaktkutatás alapján érintettnek bizonyuló diákokat és tanárokat - mondta a Telexnek Berczelédi Zsolt igazgató. Az őszi szünet alatt elvégzett hatósági és saját tesztek alapján kiderült, hogy az iskola technikai dolgozókkal és óraadókkal együtt nyolcvan fős tantestületéből nyolc tanár is megfertőződött, így

az igazgató úgy döntött, egy hétre vagy tíz napra le kell zárni az iskolát és digitális oktatásra kell átállni ebben az időszakban.

Elmondta, hogy az iskolai oktatásból nemcsak az igazoltan fertőzött pedagógusok esnek ki, hanem a tantestület további tagjai is, akiknek kontaktként karanténba kell vonulni.

Ugyanakkor az igazgató nem rendelheti el az iskola bezárását, a protokoll szerint először be kell jelentenie a fertőzéseket az illetékes minisztériumnak és az NNK-nak, majd a bezárást az Emmi terjesztheti elő az operatív törzsnek, ami ezt követően dönthet, végül pedig az Oktatási Hivatal adhatja ki az iskolabezárásról szóló határozatot.

Jelenleg az Emmi döntésére várnak, az igazgató bízik a minisztérium együttműködésében.

Címkék:
biztosítás, járvány, fertőzés, koronavírus, tanárok, iskola szünet,