Müller Cecília: ezekben a megyékben a legalacsonyabb az aktív fertőzöttek száma

Pénzcentrum2020. október 27. 12:05

Az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília tisztifőorvos ismertette, hogy miután nyáron jellemzőbb volt a fiatalabb korosztály fertőzöttsége, az arány ismét az idősek, krónikus betegek irányába tolódik el. Hangsúlyozta: a járványnak abban a szakaszában vagyunk, amikor mindenkinek a környezetében egyre több lehet a fertőzött, ezért kiemelten fontos kerülni a fizikai kontaktust. Tartsuk a távolságot.

Müller Cecília ismertette: nemcsak Magyarországon, hanem Európában is emelkedik a fertőzöttek száma. A járvány intenzíven növekedő szakaszába értünk - mondta, de tetőzésről még mindig nem beszélt. Ismertette a mai napi adatokat a fertőzöttekről, elhunytakról. Kiemelte, hogy az áldozatok életkora 49 és 92 év között volt. Külön kitért a kórházban ápoltak számának emelkedésére: a fertőzöttek a kórházi kezeléseket is nagyobb számban veszik igénybe.

Rendkívül fontos, hogy senki se menjen közösségbe, ha tüneteket mutat

- emelte ki a tisztifőorvos, és hangsúlyozta: mindenki kerülje a fizikai kontaktust azokkal, akikkel nem él egy háztartásban és hogy különösen azokat a helyzeteket kell kerülni, amikor az emberek nagy számban vannak jelen egyszer egy adott helyen. Egyik korosztály sincs biztonságban.

Tájékoztatása szerint a fertőzöttek közül minden ötödik a 40-49 éves korosztályból került ki és az összes fertőzött több mint 15 százaléka a 65 év feletti korosztályból kerül ki. Müller Cecília elmondása szerint a számok alapján egyértelmű, hogy nyáron jellemzően a fiatalok felé billenő fertőzöttségi mérleg ismét a közép és idősebb korosztály irányába tolódik el.

A tisztifőorvos kitért az iskolák helyzetére is: az ősziszünet alatt zárva vannak az iskolák, így ezekben az intézményekben folyamatos zajlanak a fertőtlenítések, amelyhez a Magyar Honvédséget is bevetik azokban az intézményekben, ahol korábban koronavírusos megbetegedést észleltek.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ismertetett néhány helyi adatot is, mint például, hogy legalacsonyabb Békés, Tolna, Bács-Kiskun megyékben a fertőzöttek száma. Az esetek körülbelül 20 százaléka esik a fővárosra, a legfertőzöttebb megyék pedig jelenleg Pest és Borsod-Abaúj-Zemplén. Számottevően nőtt a fertőzöttek aránya Jász-Nagykun, Veszprém és Zala megyében is. Kiemelte: a fertőzésszám mindenhol emelkedik, egyedül Somogy megyében csökkent a fertőzöttek száma a 42-ről a 43. hétre.

Címkék:
járvány, hírek, koronavírus, adatok, megye,