Müller Cecília: Meredeken emelkedő szakaszban van a második a hullám

Pénzcentrum2020. október 26. 11:47

Ma Müller Cecília tisztifőorvos kezdte meg az operatív törzs sajtótájékoztatóját. A járványhelyzetet értékelve elmondta: emelkedő szakaszban vagyunk, még nem tetőzik a járvány. Felhívta a figyelmet, hogy továbbra is be kell tartani az eddig bevezetett intázkedéseket, ajánlotta, fogyasszon mindenki sok gyümölcsöt, vitamint, és kérte, hogy a krónikus betegek, diákok, fokozottan ügyeljenek a fertőzés elkerülésére.

Meredeken emelkedő szakaszban van jelenleg a második a hullám

- kezdte Müller Cecília a sajtótájékoztatót. Ismertette a napi koronavírus járvánnyal kapcsolatos adatokat. Ezzel kapcsolatban ismertette: a betegek, elhunytak között nagy számban vannak krónikus betegek, de mindig akadnak középkorúak is. Ezért különösen figyeljenek az idősek, krónikus betegek a fertőzés elkerülésére, de mindenkinek érdemes óvnia egészségét.

Ősszel is, amíg lehetőség van friss gyümölccsel bevinni a vitaminokat, érdemes ezzel élni - javasolta a tisztifőorvos. Ezeket ki lehet egészíteni C-vitaminnal és D-vitaminnal. A járványt megállítani nem lehet, de lassítani igen - értékelte Müller Cecília a helyzetet, és ismételten hangsúlyozta az egyéni felelősséget a járvány terjedésében.

51 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet az operatív törzs, az iskolákban pedig megkezdődött a fertőtlenítés. A tisztifőorvos kérte a diákokat: ha lehet, inkább családi programokat vagy informatikai eszközöket válasszanak közösségi összejövetelek helyett.

Összesen tizenegy 14 év alatti gyermeket ápolnak kórházban - mondta el Müller Cecília a sajtó kérdéseire válaszolva.

Címkék:
járvány, vírus, koronavírus, sajtótájékoztató, müller cecília, covid,