Hogyan csíphetsz meg zsíros munkát a koronavírus idején? Mutatjuk, mit csinálj

HelloVidék2020. október 21. 08:14

A koronavírus berobbanásakor pillanatok alatt több százezer ember veszítette el a munkáját és iparágak dőltek össze, akik mai napig próbálnak felállni a térdre kényszerülés után. A jelenlegi körülmények között nem könnyű az álláskeresés, főleg vidéken, mégsem reménytelen. A HelloVidék megkereste Fazekas Évát, a JobAngel blog gazdáját, hogy tanácsaival segítse az álláskeresőket és új lehetőségekre is felhívja a figyelmet.

A szakember a portálnak elmondta: "Kétségbeesni nem szabad! Javaslom az álláskeresőnek, hogy kezdjen el kompetencia-alapon gondolkodni. Ne arra gondoljon, hogy eddig milyen munkát végzett, hanem arra, hogy mit tud, és ahhoz keressen munkát."

Arra a kérdés, hogy hol érdemes most állást keresni, a szakértő azt mondta: "Kétfelé bontanám a választ, mert vannak a kékgalléros és fehérgalléros munkakörök. A kékgallérosoknak a Facebook, Jófogás, ismerősök, személyes jelentkezés egy cégnél lehetnek jó álláskeresési megoldások. A kékgallérosok esetében, ha egy hirdető megoszt egy posztot, hogy munkásokat keres, akkor az ÉRDEKEL, mint egyszavas komment, nem elég. Ilyenkor a hirdetőnek írni kell egy Messenger üzenetet. (...) Legalább 1 dolgot mondjon magáról, amiért megfelelő lesz a pozíció betöltésére."

Ha érdekel az egész cikk, valamint további HR-tippek a szakértőtől, akkor olvasd el a teljes tartalmat a HelloVidéken!

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, járvány, munkakeresés, koronavírus, hello vidék, facebook messenger,