Koronavírus: a kórházban ápoltak 10 százaléka szorul lélegeztetésre, egy 40 éves nő is meghalt

Pénzcentrum2020. október 20. 09:46

Szomorú rekord: eddig még nem hunytak el ennyien koronavírussal összefüggésben Magyarországon. 38-an vesztették életüket, köztük egy 40 éves nő is. Kiderült, hogy minden tizedik kórházban fekvő beteg lélegeztetésre szorul. A sötét nap statisztikái.

Ennyien még nem haltak bele egyetlen nap alatt a koronavírusba Magyarországon: 38-an vesztették életüket hétfőn a kormányzati portál szerint. Az elhunytak jelentős része idős, krónikus beteg, de egy 85 éves férfinél például nem tüntettek fel ismert alapbetegséget a portálon. A sötét rekordnap legidősebb elhunytja egy 99 éves nő, akinek magasvérnyomás-betegséget, agyi erek betegségét, demenciát írtak be alapbetegségnek, de elhunyt egy 98 éves férfi is, akinek a magasvérnyomás mellett gyomorfekélye volt.

A legfiatalabb elhunyt egy 40 éves nő, akinek az alapbetegségeihez születési sérülést, epilepsziát és mentalis retardációt írtak be. Valamint egy 50 éves férfi is belehalt a betegségbe, akinek a tüdőgyulladás mellett magas volt a vérnyomása, valamint szív- és cukorbeteg volt. Van még egy hatvan év alatti elhunyt, egy 59 éves nő, akinek iszkémiás szívbetegsége volt.

Egy másik aggasztó adat, hogy jelenleg 1960 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen. Ez azt jelenti, hogy

minden tizedik kórházban fekvő beteg lélegeztetésre szorul.

Müller Cecília országos tisztifőorvos korábban azt mondta, az őszi időszak kedvez a felsőlégúti megbetegedések megjelenésének, előttünk az influenzaszezon is. A háziorvosokhoz eljuttatták az influenza elleni védőoltásokat - mondta, és arra kérte a krónikus betegeket, hogy igényeljék az oltást háziorvosuktól.

Címkék:
biztosítás, járvány, koronavírus, betegek, szívbetegség, tüdőgyulladás, fertőzöttek, lélegeztetőgép,