Orbán: jövő év közepéig kell kibírni, kifelé megyünk a helyzetből

Pénzcentrum2020. október 9. 07:59

Május-július körül lehet hatékony vakcina a vírus ellen, de már kifelé megyünk a helyzetből - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban.

A jelek szerint a gyógyszerfejlesztésre adott magyar pénzek meghozták az eredményt, de végső mérleget csak a vírus leküzdése után lehet vonni. A magyar virológusok eddig is a legjobbak közé tartoztak - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban.

A kormányfő elmondta, korábban megkérdezte az Európai Bizottság elnökétől: mikor lesz vakcina, mivel az EU több milliárd eurót tolt ebbe a projektbe. Az elnök asszony nem tudott választ adni, de a dolgok úgy állnak, hogy ez nem lesz hamarabb, mint a következő év első fele - mondta, majd hozzátette, május-július tájékán lehet vakcina a vírus ellen.

Mostantól kifele megyünk ebből a helyzetből

- tette hozzá. Folyamatosan nézzük, hogy melyik kormány milyen választ ad a járványra. Mi már tavasszal a második hullámra készültünk - mondta a kormányfő, éppen ezért nyáron felkészültünk politikailag és gazdaságilag a második hullámra. Sok országban propellerpénzt adtak, ami egy jó gondolat, de mi másik irányba indultunk, nekünk az volt a fontos, hogy legyen munka és beruházás a kormányfő szerint.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Kutatást végez Olvasói körében a Pénzcentrum!

Ahogy a világon, Magyarországon is nagy probléma az élelmiszerpazarlás. A hazai élelmiszerhulladékok felét a magyar háztartások termelik, ezt pedig jelentősen le lehetne csökkenteni. Lapunk most arra kíváncsi, hogy milyen változásokat idézett elő a koronavírus-járvány a magyarok vásárlási, főzési, ételtárolási, és hulladékkezelési szokásaiban. Az élelmiszerpazarláson rontott-e a járvány, vagy éppenhogy kevesebb étel landolt a szemétben? Kérjük, hogy válaszaiddal segítsd Te is a munkánkat!

Címkék:
biztosítás, járvány, koronavírus, orbán viktor, kossuth rádió,