A XII. kerület több bölcsődéjében és óvodájában megjelent a járvány

Pénzcentrum2020. október 9. 08:30

Több óvodát és bölcsődét is be kellett zárni a XII. kerületben, mert az intézményekben megjelent a koronavírus.

Több csoportot is be kellett zárni a Hegyvidéki bölcsődékben és óvodákban, közölte honlapján a XII. kerületi önkormányzat. A Zugligeti bölcsődében egy csoport van bezárva, egy kisgyermeknevelőnek lett pozitív a koronavírustesztje, a vele egy csoportban dolgozók és tíz gyermek került járványügyi megfigyelés alá.

A Városmajori óvodában jelenleg rendkívüli szünet van. A Csermely Tagóvoda október 11-ig, a székhelyóvoda október 18-ig tart zárva, a szünet elrendelésének oka, hogy a Csermely Tagóvoda egyik csoportjában egy dolgozó, a másik csoportban egy gyermek fertőződött a vírussal. A Városmajor utcai székhelyen két dolgozónak lett pozitív eredménye, mindkét dolgozó tünetmentes.

Az Orbánhegyi Óvodák tagóvodájában két dolgozónál mutatta ki a PCR teszt a fertőzést, ők ugyanabban a csoportban dolgoznak, az idejáró gyerekek ezért legkorábban október 12-én mehetnek óvodába.

A KIMBI Óvodában egy dolgozó igazoltan fertőzött, ő tünetmentes. A csoportok elkülönítése itt is megoldható, így csak egy csoportban van szünet október 16-ig, a járványügyi megfigyelés idejére.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az óvodákba kijáró, SNI ellátásban résztvevő gyógypedagógusok és szakszolgálati munkatársak tesztelését is biztosítja az Önkormányzat. Azt írják, az e héten esedékes szűrésen derült ki az egyik utazó gyógypedagógusról, hogy pozitív lett a PCR teszt eredménye. Ő tünetmentes, de mivel az eredmény megérkezése előtt 3 óvodában öt gyermekkel került kapcsolatba, így a gyerekek is járványügyi megfigyelés alá kerültek.

Címkék:
biztosítás, óvoda, járvány, bölcsőde, koronavírus,