Megszólalt a magyar H&M a boltbezárások ügyében: egyelőre ennyit tudni

Biró Attila2020. október 7. 18:34

Bár Magyarországon idén egyetlen H&M üzlet sem zárt be vagy nyitott meg újonnan, a jövő bizonytalan. A Pénzcentrummal ugyanis azt közölte a divatcég, hogy 2021-re 350 üzletük bezárását tervezik világszerte, 100 új üzlet nyitása mellett. Az azonban, hogy ezek helyileg hol fognak megtörténni, még kérdéses.

A CNN múlt héten adta hírül, hogy a H&M 250 üzletét tervezi bezárni jövőre világszerte a koronavírus-járvány, és az emiatt igencsak megnövekedett online vásárlás okán. A nemzetközi hír kapcsán megkerestük a H&M magyarországi képviseletét, itthon lehet-e számítani boltbezárásokra, és ha igen, hol. 

Kiemelten fontosnak tartom elmondani, hogy a 250 üzlet bezárása nem a koronavírus miatt történik, ez része az üzletoptimalizálásunknak, amit már a vírus előtt is elkezdtünk. Azonban tény, hogy a COVID-19 helyzet felgyorsítja a digitalizációt, ami már a járvány előtt elkezdődött. Éppenezért, igyekszünk integrálni az üzleteinket és az online felületünket, hogy a lehető legjobb omni-modellt hozzuk  létre

- mondta el a Pénzcentrum kérdésére Pap-Dévényi Patrícia, a H&M Hennes & Mauritz Kft. kommunikációs menedzsere. A szakember hozzátette azonban azt is, hogy a vállalat portfoliójának az optimalizálása piaconként eltér. De mivel a boltjaik még mindig nagyon fontos részét képzik a modellnek, törekedni fognak arra, hogy azok megfelelő helyszíneken működjenek.

Idén összesen 50-nel csökken az üzleteink mennyisége világszerte, ugyanis a tervezett 170-nél picivel több, 180 üzlet zár vagy zárt be 2020-ban, és 130 új nyílt vagy fog nyílni még idén. 2021-re a 350 üzlet bezárását tervezzük és 100 új üzletet tervezünk nyitni, ennek eredményeképp üzleteink száma 250-nel csökken

- pontosította a bezárások számát illető információkat Pap-Dévényi Patrícia. A pontos számokon túl azonban arról egyelőre nincsenek információi a magyar félnek, hogy hazai üzletek érintve lesznek-e a nemzetközi átalakítás révén. Azt azonban megtudtuk, hogy idén, azaz 2020-ban a 180 bezárt H&M üzlet között nem volt magyar bolt, ahogy a 130 újonnan megnyílt egység között sem.

Címkék:
vállalkozás, pénzcentrum.hu, járvány, h&m, boltzár, koronavírus,