Ezen múlhat a magyar zenészek jövője: durva menet lehet, ha nem lépik meg

HelloVidék2020. október 7. 08:14

Kiutat keresve a koronavírus okozta válságból, minden eddiginél fajsúlyosabb kérdésekre keresi a választ a magyar zeneipar. A jelenlegi helyzetről, illetve a lehetséges válságkezelési szcenáriókról Weyer Balázs, a Music Hungary elnöke, illetve Szilágyi Dávid, a PricewaterhouseCoopers (PwC) Magyarország képviselője beszélt a HelloVidéknek.

Az elmúlt években olyan dolgok felett keseregtünk a Music Hungary konferenciákon, amilyen problémáknak ma nagyon örülnénk

- mondta el a lapnak Weyer Balázs a Music Hungary elnöke, aki hozzátette, a zeneipar szereplői így egymást segítve, közösen próbálnak túlélni és beleszólni a saját sorsukba.

A PwC friss kutatása pedig többek között azt vizsgálja, hogy ha a koncerteket érintő 27%-os és a fesztiválokat érintő 18%-os áfakulcsokat egységesen 5%-ra csökkentené az állam, akkor az milyen hatással lenne egyrészt a hazai fesztivál és koncertszektorra, másrészt az állami adóbevételekre. A szektor szereplői alatt a teljes ökoszisztémát kell érteni: az alkotóművészeket, a szerzőket, a fellépőktől a menedzsment cégeken, és jegyértékesítőkön át a promoterekig, beleértve a klubokat, koncerthelyszíneket, jogvédőket, és a technikai szolgáltató cégeket.

Ha érdekel a teljes cikk, hogy miként várják a magyar zenészek, és hogy mi húzhatná ki őket igazán a csávából, akkor olvasd el a HelloVidék teljes cikkét!

Címkék:
hrcentrum, pénzcentrum.hu, járvány, zene, koronavírus, pwc, zenészek, pwc magyarország,