Koronavírus: 100 ezer magyarból ennyien fertőzöttek jelenleg Magyarországon

Pénzcentrum2020. október 6. 11:45

Hazánkban 322-en pozitívak 100 ezer főre vetítve - árulta el az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján Müller Cecília. Az Országos Tisztifőorvos hozzátette, a legmagasabb a megbetegedési ráta a 15-19 éves korosztályban van jelenleg, itt a százezer főre vetített érték 661 fő.

Egy nap alatt 818 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, 20 fő hunyt el, akik 53 és 91 éves kor között voltak. A 20 főből 15 főnél találtak szívérrendszeri megbetegedéseket, a másik 5 elhunyt is valamilyen alapbetegséggel küzdött. Kórházban 627 főt ápolnak és 37-en vannak lélegeztetőgépen, 8723 fő már meggyógyult. Müller Cecíliai felhívta a figyelmet arra, hogy a járványnak második hulláma zajlik európa és világszerte. Mindenhol a környezetünkben jelentősen emelkedik a megbetegedések száma, ezzel együtt pedig a halázoások száma. Kiemelte, hogy

a fertőzött fiatal felnőttek és a középkorúak száma jelentősen növekedett az utóbbi hetekben. Rámutatott, hogy a 14 év aluli gyermek körében továbbra sem jellemző a megbetegedések száma.

Hazánkban 322-en pozitívak 100 ezer főre vetítve, ez a negyvenedik hét adata, így elmondható, hogy a járvány felszálló ágában vagyunk. A legmagasabb a megbetegedési ráta a 15-19 éves korosztályban, itt a százezer főre vetített érték 661 fő. A járvány kezdete óta Budapesten a legmagasabb a fertőzöttek száma, míg Békés megyében a legalacsonyabb - jelentette ki Müller a területi eloszlással kapcsolatban.

Müller Cecília azoknak is adott tanácsot, akik enyhe tünetekkel rendelkeznek. Mint elmondta, azok az igazolt fertőzöttek, akik enyhe tünetekkel, vagy enyhe tünetek nélkül otthon vannak, kerüljék a fizikai munkát, ne erőltessék a mozgást, illetve a háziorvossal egyeztessenek az esetleges gyógyszeres kezelésről. Rámutatott, hogy ezek a személyek jól teszik, ha C és D-vitamint szednek, illetve odafigyelnek a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére.

Címkék:
biztosítás, koronavírus, koronavírus-járvány,