A szakszervezet szerint minden egészségügyi dolgozónak jár a dupla bér, nem csak az orvosoknak

Pénzcentrum2020. október 4. 17:33

A Független Egészségügyi Szakszervezet üdvözli az orvosok és az egészségügyi dolgozók munkáját elismerő szavakat, és az orvosokat érintő béremelési intézkedéseket - áll a szervezet közleményében.

"A meghirdetett orvosbér emelés azonban- ha az nem jár együtt a többi egészségügyi dolgozó bérrendezésével - komoly bérfeszültséget generál, mert sokan csak jóval mérsékeltebb, vagy semmilyen béremelést nem kaptak, illetve fognak kapni, ha kapnak, és továbbra is rendkívül alacsony bérekért végzik- még a beígért béremeléseket is figyelembe véve- megfeszítő munkájukat" - olvasható a Független Egészségügyi Szakszervezet (FESZ) bejegyzésében.

Azt kérik éppen ezért, hogy a szakdolgozók és a többi közfinanszírozott egészségügyi dolgozó részére 2021 elején az orvosok béremelésével arányos béremelésre kerüljön sor.

Mint ismeretes, tegnap elfogadta a kormány a Magyar Orvosi Kamara (MOK) által előterjesztett, soha korábban nem látott méretű béremelést tartalmazó javaslatot, és a hálapénz kivezetéséről is megállapodás született.

Címkék:
biztosítás, koronavírus, egészségügyi béremelés,