Operatív törzs: 118 osztályban és 3 teljes iskolában álltak át digitális munkarendre

Pénzcentrum2020. szeptember 28. 13:01

A tavaszi időszakban a gócpontok kialakulása volt jellemző, most egyértelműen a közösségi terekben terjed a vírus - hangzott el az operatív törzs tájékoztatóján. 405 személlyel szemben intézkedtek rendőrök a kormányrendelet múlt heti hatályba lépése óta a maszkviseléssel kapcsolatos rendelkezések megszegése miatt.

Míg az új fertőzöttek száma már lassan tíz napja kiegyensúlyozott, a kórházban ápoltak száma emelkedik és így a lélegeztetőgépen lévő betegek száma is - mondta Müller Cecília az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatóján. Az országos tisztifőorvos közölte: látható, hogy a járvány most már mindenütt általánosan, az egész országban terjed, úgyhogy a szabályok betartása rendkívül fontos.

Arra következtetnek, hogy jellemzően jogkövetőek az állampolgárok, egyre kevesebb helyen kell figyelmeztetést és büntetést alkalmazni, jegyezte meg. Müller Cecília hozzátette: míg a tavaszi időszakban a gócpontok kialakulása volt jellemző, most egyértelműen a közösségi terekben terjed a vírus. Noha a fodrásznál, kozmetikusnál nem írták elő a maszkhasználatot, de a járványügyi ajánlásban szerepel, hogy viseljen mindenki maszkot ezeken a zárt helyeken is, amikor igénybe veszi valamely szolgáltatást.

Jelen pillanatban 17 óvodában és 7 iskolában rendeltek el rendkívüli szünetet, valamint 118 osztályban és 3 teljes iskolában álltak át digitális munkarendre az operatív törzs döntése értelmében. Az országos tiszti főorvos jelezte: mindenhol ott lesz október elsejére a szükséges eszköz a hőmérsékletméréshez, a határérték 37,8 fok lesz, a nagyobb intézmények pedig hőkaput kapnak.

405 személlyel szemben intézkedtek rendőrök a kormányrendelet múlt heti hatályba lépése óta a maszkviseléssel kapcsolatos rendelkezések megszegése miatt - ismertette Kiss Róbert rendőr alezredes. Mint elmondta, a hétvégén 5, a múlt héten 18 rendőri intézkedés volt a vendéglátóhelyek és a zenés-táncos rendezvényekre vonatkozó szabályok megsértése miatt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

36 174 helyszíni ellenőrzés volt hatósági házi karantén miatt, 24 014 elrendelt házi karantén van ma érvényben.

Címkék:
biztosítás, járvány, koronavírus, müller cecília, operatív törzs,